Close

5 reproduktoru na vystupu zacatecnik

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino 5 reproduktoru na vystupu zacatecnik

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #11582
    panstep
    Účastník

    Zdravim celou komunitu! Neukrizujte me prosim, jsem uplny zacatecnik a potreboval bych trochu nasmerovat. Chtel bych sestavit zvukovy interaktivni system kde by pet vstupu (cidla pohybu, tlacitko etc.) ovladalo pet reproduktoru. Dejme tomu vstup cislo 1 spisti sampl pro reproduktor cislo 1 atd. Ted mne zajima zdali je pro toto atduino vhodne a pokud by mne nekdo popripade nemohl nasmerovat na nake clanky ktere si precist a zdali by vubec laik jako ja neco takovejo zvladl po lehkych studiich zapojit. Neni mi jasne jakym zpusobem to dostat do peti nezavyslych reproduktoru. Dekuji za pripadne odpovedi a popripade otevreni zcela noveho sveta
    S pozdravem, stepan

    #11589
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Jde to s arduinem udělat? Ano. Je na to vhodné? Asi né tak úplně, raspberry by mohlo být třeba lepším a jednodušším řešením, je otázka na co se vy cítíte.

    Jde o takovou důležitou maličkost. Musí „projekt“ umět hrát několik věcí najednou? Např. rep 1 hraje tón 1 zatímco 2 hraje tón 2.

    Na přehrávání zvuků existuje mnoho modulů, pak se to dá řešit i pomocí knihovny jen s arduinem, ale vše závisí na předchozí otázce…

    #11590
    posjirka
    Účastník

    ono je těch otazníků mnohem víc. Například jak dlouheé zvuky to mají být? V jaké kvalitě? Kdysi jsme řešili takový základní zvukový modul s eeprom pamětí a „zvukovkou“ covox. tedy bez procesoru ale nic moc kvalita….

    jinak samozřejmě existuje spousta modulů jak psal už Vojtěch. Ty lze spínat řeba tranzitorem/tlačítkem nezávísle. Prostě co repo to 1 modul. Jsi tu ale omezený délkou záznamu. MP3 je super formát pro jakékoliv použití, jen je to jak s kladivem na komára.

    možné řešení je třeba i 5x toto:
    http://robotstore.cz/obchod/arduino/isd1820-zvukovy-modul-nahravani-arduino-atmel-20s/

    záleží co vlastně chceš ….

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.