Close

Home automation

Úvodní stránka Fórum Práce Nabídka spolupráce Home automation

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3344
    boylucky
    Účastník

    Dobrý den,

    nechtěl by někdo spolupracovat na vývoji prostředí pro domácí automatizaci? Hledám teď hlavně někoho pro vývoj webového rozhraní (znalost PHP, HTML, CCS a grafiky).

    #3675
    Iver
    Účastník

    Dobrý den,
    zaujal mne váš nápad na domácí automatizaci. Aktuálně připravuji jeden projekt, jehož součástí je tato automatizace taktéž. Možná by nebylo od věci prodiskutovat vzájemně naše nápady a popřípadě je sloučit do jednoho funkčního celku. Veškeré informace naleznete na https://bastlirna.hwkitchen.cz/forum/tema/humanoidni-socialni-robot/.

    S pozdravem
    Tomáš Tříska

    #3960
    kejlicz
    Účastník

    Dobrý den.

    Pokud jste ještě nikoho nesehnal, měl bych zájem. Vývoji webů se věnuji již několik let ( viz. http://www.martinkejzlar.cz ). Osobně se s Arduinem seznamuji. Chci si udělat sledování teplot a vlhkosti ve skladu se zpracováním hodnot na webovém serveru pro vlastní potřebu, ale určitě bych rád spolupracoval na něčem větším.

    #4205
    David Dimitrov
    Účastník

    Dobrý den, moc rád bych se přidal do vývoje domácí automatizace. Budu rád když spojíme nápady a dáme dohromady něco funkční co se dokáže využít, řeším to už dlouho, ale každý nový poznatek se hodí. Budu rád když se někdo ozve na skype: trapezeu

    #11767
    vojjta
    Účastník

    Ahoj,
    jen pro info, doporucil bych vam se jeste mrknout na:
    https://www.openhab.org/

    nemuseli by jste pak tvorti vse od znova ale sva zarizeni pripojovat jiz do funkcniho ekosystemu.
    Dale take za zminku stoji
    http://www.blynk.cc/

    jen nevim zda je to jeste aktualni, v nahledu se zde pise aktualnost 2 mesice ale zde jsou data z roku 2015

    #11771
    Luke_CZ
    Účastník

    TO boylucky:
    A, nebylo by od věci sdělit na jakém HW to pojede (pokud to vůbec tušíš)
    B, používat PHP(MySQL, Apache) apod. pro zobrazení teploty v HTML je jak orat brambory Veyronem
    C, nejdříve si ujasni, co to má umět a potom sháněj pomoc

    TO kejlicz:
    pro měření teploty, vlhkosti stačí i NodeMcu apod., ten zvládne i jednoduchou flat file db

    TO vojjta:
    A, po zkušenostech s těmito „hotovými“ systémy jdu raději cestou vlastního návrhu, než pochopíš jak to rozchodit a upravit, tak vyjde nová verze, kde je všechno jinak
    B, spočítej si spotřebu energie, páč to musí jet na desktopu

    L.
    PS. Technika se super, jen bude sranda, až spadne net a z tebe se stane bezdomovec, páč do baráku se prostě nedostaneš.

    #11772
    kejlicz
    Účastník

    TO Luke_CZ
    Proč jako orat brambory Veyronem. To je jako by jsi napsal, že oheň jde rozdělal mlácením křemenů o sebe , tak proč používat zapalovač. Co získám navíc použitím NodeMcu? Vůbec nic. Zakladatel diskuze se baví o „chytrém domu“ ne o nějakém primitivním měření jedné veličiny.

    Já už mám vlastnoručně postavený systém přes 2 zimy v provozu a je to paráda. Za celou dobu odešlo jen jedno spínací relátko, jinak to šlape. Udělal jsem to tak, že mám „server“ na hostingu. První verze měla server lokálně na Arduinu a na hosting jsem to posílal jen kvůli logování dat a zobrazení grafů. Programovaní Arduina je ale opruz a nejsem v tom moc zběhlý, takže to byl Ctrl + C , Ctrl + V poslepovaný paskvil. Proto jsem se rozhodl udělat server na hostingu na internetu a naprogramovat to v PHP Nette/Doctrine2 což mi možnosti posouvá a několik levelů výš . Je to sice „závislé“ na internetu, ale čemu to vadí? Beru to prostě jako závislost elektrice. Doma mám 2 Arduina Mega a dvě Nano. Jedna Mega data přijímá od těch dvou Nano a posílá je na server na internetu. Na serveru se to vyhodnotí. Mám doma veřejnout IP a přesměrované porty a hosting přes to pošle povel druhému Arduino Mega, co má sepnout. Na hostingu mám naprogramovaný docela promakaný systém, kam jdou jednoduše přidávat místnosti, do nich ovládací prvky a ovládané veličiny. Když chci regulovat něco nového, stačí mi naklikat, že chci nějakou veličinu, nazvat jí a říct systému, název parametru, pod kterým tu hodnotu hosting dostane. Třeba teplota (i když tu už to samozřejmě umí). Pak si naklikám, že chci nový ovládací prvvek, vyberu si ze seznamu ovládanou veličinu, číslo PINu, na jakém je připojeno ovládání toho ovládacího prvku (třeba topení), vyberu zda prvek veličinu zvedá nebo snižuje (topení / klimatizace). U ovládacích prvků si můžu nastavit opožděný start, minimální doba běhu, závislosti na dalších veličinách, závislosti na denní době, dále to jestli je prvkem pod napětím vypnutý nebo zapnutý.
    Pak jen nastavím, že chci např. teplotu v nějaké místnosti min. 21 stupňů. Pokud je teplota nižší, systém se podívá zda má v dané místnosti ovládací prvek, který zvyšuje veličinu „teplota“. Mám tam zadané jako ovládací prvky teploty radiátory. Na nich jsou termohlavice spínané 12V.

    Všechno se mi krásně loguje, mám nastavené automatické změny požadované teploty, dají se nastavit alarmy kdy mi to při překročení nebo poklesu nějaké veličiny třeba pošle email a podobně.

    Taky proč by se neměl dostat do domu při výpadku netu??? Zaprvé tady nic nevidím, že by to používal na odemykání dveří a i kdyby jo, tak se to dá proti takovým věcem vždycky ošetřit.

    #11941
    martinius96
    Účastník

    Zdravím vás, robil som čosi podobné, a vedel by som vám pomôcť, zaznamenával som štandardné hodnoty, ktoré som nameral a uploadoval to na internet cez Arduino s Ethernet Shieldom v pravideľných intervaloch, na stránke sa údaje aj štatisticky vyhodnocovali a stránka obsahuje aj prognózu počasia. Momentálne je stránka neaktívna, ale je tu: arduino.php5.sk

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.