Close

Makelangelo promblém s MAC. Klon Arduino UNO

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Makelangelo promblém s MAC. Klon Arduino UNO

  • Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel josef4 a poslední změna proběhla před 7 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #9210
    josef4
    Účastník

    Ahoj Lidi,

    už 3 dny zkouším rozchodit polardraw Makelangelo na MacBook Pro s operačním systémem Mavericks 10.9.5 . Je to dárek pro bráchu a má Apple, mě to na Windows jede bez problémů.
    Už si vážně nevím rady, nainstaloval jsem tam ovladač na čip CH340, arduino IDE mi na Mac jede bez problémů. Ale soft pro Makelangelo nevidí USB port. Nemáte nějaký nápad, jak bych to mohl rozchodit?

    Děkuji

    foto https://www.instagram.com/p/BMtQTvKDB9G/?taken-by=josefpeska

    #9217
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Ahoj
    Kdybych nenašel vůbec nic na internetu o podobném problému, zkusil bych takovou divno věc. Stáhnul bych nějakej program pro emulaci COM portů a zkusil bych vytvořit virtuální COM port který by přeposílal data na port kde je arduino. Třeba by Makelangelo tenhle port vidělo. Ale to je jen tip, s macem jsem nikdy nedělal a nevím co by se mohlo pokazit…

    #9237
    josef4
    Účastník

    Díky za tip, snažil jsem se bohužel s MAC také nemám moc zkušeností. Studoval jsem internet už pár dní a bez výsledků, spousta příkazů do terminálu napsaných a jediné co funguje je Arduino IDE. Myslíš, že originální Arduino UNO by fungovalo?

    #9238
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Podle pár článků má Makelangelo ochranu proti klonům. Tzn neukáže vám arduino pokud není originální takže originál by to měla si vyřešit…

    #9239
    josef4
    Účastník

    Aha děkuji! Ono pod Win 7 to funguje i s klonem, ale je možné, že u MAC to nepůjde. Tak mi nic jiného nezbude než koupit originál.

    #9240
    posjirka
    Účastník

    a může mi někdo vysvětlit, jaký je rozdíl mezi originálem a kopii ?
    Když použiju stejný převodník a FW tak nemůže poznat rozdíl…

    #9241
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    To fakt nevím ale CH340 není v originálních arduinech pokud vím. To by teda vysvětlovalo jak to pozná (nejspíš). Jako se v arduino IDE u COM portu ukáže třeba Arduino UNO když máte originál ale když kopii tak je tam pouze název portu. Alespoň mě to takhle funguje. Na druhou stranu Makelangelo je open source ne? Kdyby někdo uměl s javou asi by nemuselo být tak komplikované ten block odstranit.

    #9243
    posjirka
    Účastník

    .. to byla spíš taková řečnická otázka … pro josef4 .. nezkoušel jsi jiný SW, Třeba Polargraf .
    https://github.com/euphy
    Ten by měl jít pod Mac jít taky spustit. Snažím se najít problém. Pokud ti ale Arduino IDE jde tak jak píše Vojtěch bude to chybka v SW. Ještě mě napadá taková divná varianta, nabootovat PC na jiném OS (nějáký linux live) a zkusit to.

    #9305
    josef4
    Účastník

    Polargaf jsem zkoušel, ale na MAC to nešlo, nebo to v tom neumím spustit.
    Ale chlapi díky za rady, dneska jsem zapojil originál a už to funguje. Kdyby to nebyl dárek pro bráchu, tak bych to neřešil a postupoval bych dle rad zkusit jiný OS apod.
    Určitě by šel i přepsat ten SW, ale nikoho neznám kdo piše v JAVA.
    Tak ještě jednou díky 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.