Close

MP3 přehrávač ovládaný přes http

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino MP3 přehrávač ovládaný přes http

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #9058
    koldavideo
    Účastník

    Dobrý den,
    asi bych měl podotknout že jsem zatím jen začátečník. Potřeboval bych trošku nasměrovat. Chtěl bych vytvořit zařízení připojené k síti (takže arduino plus ethernet shield), které by mi přehrálo určitý mp3 soubor na základě přijatého příkazu po sériové lince( https://www.aliexpress.com/item/YX5300-UART-Control-Serial-MP3-Music-Player-Module-AVR-ARM-PIC/32699408968.html?spm=2114.13010608.0.0.7DlN8X ) .
    Takže první problém je asi v tom, že budu potřebovat dvě sériové linky, jednu pro ethernet shield a druhou pro zasílání příkazu do mp3 modulu.
    A k čemu že to bude? V domě mám spoustu senzorů, které jsou schopny zaslat virtuální http příkaz. Takže když dojdu domů a odstřežím alarm, tento modul mi přehraje mp3 soubor s informací o poruše.
    Nevíte jestli někdo řešil nějaký mp3 přehrávač ovládaný pomocí http?
    Děkuji za návrhy.

    #9059
    Aleš
    Účastník

    Petře, Ethernet shield nebo ethernet modul W5100 používá MOSI a MISO signály, což je něco jiného, než sériová linka. I tak, kdyby bylo třeba, tak si můžeš vytvořit klidně i několik Software Serial portů.

    #9061
    koldavideo
    Účastník

    Aha jasně. Pomalinku si to dávám dohromady. Asi půjdu postupně, nejprve web server a pak mp3 modul. Moduly mám objednané, takže musím počkat než dorazí. Zatím mockrát děkuji.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.