Close

Ovládání klimatizace

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Ovládání klimatizace

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 40)
  • Autor
    Příspěvky
  • #8703
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Dobrý den.Potřebuji ovládat přes internet klimatizaci doma.Zapnutí vypnutí, teplotu.Šlo by arduino uno s ethernet shildem využít jako dálkový ovladač s ir diodou?Děkuji za pomoc

    #8705
    Zbyšek VodaZbyšek Voda
    Správce

    Dobrý den, určitě by to nějak šlo.
    Třeba tady http://www.instructables.com/id/Air-Conditioning-web-controlled-by-Arduino/?ALLSTEPS o tom píšou.

    #9067
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Ano to jsem našel bohužel to je na megu arduino to nezvládne.Na megu čekám je objednaná.Mám ir přijímač a ir vysílač a uno.Chtěl bych jen zvýšení a snížení teploty klimatizace po ethernet.Kodý ovladače od klimi mám načtené.Dokázal by někdo napsat kód?Podobný tomu v odkazu víše.
    Ale jen pro zvýšení a snížení teploty.Moc děkuji za jakoukoliv pomoc.

    #9069
    Profilový obrázekLuke_CZ
    Účastník

    A, proč by to normální arduino nezvládlo?
    B, nemáš možnost WiFi? ESP8266(NodeMcu) by bylo ideální, napájet by šlo rovnou v klimě a nikde by nelezly dráty
    C, kód je jednoduchý

    L.

    #9070
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    A.Píše to málo proměné
    B.wifi je objednané
    C.pro mě moc ne
    Nevím jestly si rozumíme ale na arduinu beží server a přes vebowé rozhraní ovládám klimu.Arduino je osazeno ir diodou.

    #9071
    Profilový obrázekLuke_CZ
    Účastník

    A, nerozumím
    B, mega != wifi
    C, „Učit se, učit se, učit se! VIL“
    D, ESP8266 zvládne vše, tj. server, měření teploty a vlhkosti i ovládání IR

    L:

    #9072
    Profilový obrázekLuke_CZ
    Účastník

    Pro doplnění:
    A, jde o přeplnění SRAM paměti vloženými obrázky a HTML kódem, autor skriptu řeší vše pouze v rámci SRAM. V jeho případě je to MEGA s 8kB SRAM vs tvoje UNO s 2kB SRAM :-(

    Toto jde řešit:
    1, větším arduinem, přístup autora = s kanonem na vrabce
    2, nahráním obrázků na SD a loadovat je z ní = v případě opravdu velkých obrázků, či skriptů (java apod)
    3, místo obrázků použít tag <button>, ten tolik paměti nezabere viz.
    http://www.w3schools.com/tags/tag_button.asp
    4, celkově optimalizovat zápis HTML viz F() macro
    https://playground.arduino.cc/Learning/Memory
    a PROGMEM
    https://www.arduino.cc/en/Reference/PROGMEM

    L.

    #9073
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Tak změna.Megu mám doma dnes došla.Autorův kód funguje.Jen nevím jak dodělat teplota více/méně.Jak jsem zjistil každá nastavená teplota má svůj kód.Šlo by do kódu dodělat teplota více ,teplota méně?Nebo napsat kód jak pro pitomce (čili mě) úplně nový a česky.
    Jedná se mi o toto:
    Teplota a vlhkost s dht22 :to se mi podařilo
    Ovládat teplotu klimatizace vzestupně sestupně:to neumím
    Vyp/zap:neumím není duležité ale potěší

    #9075
    Profilový obrázekVojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Předpokládám že ten ovladač má šipky nahoru a dolu pro zvýšení a snížení teploty a nějaká další tlačítka. Pokud tedy opravdu při stisku tlačítka nahoru pošle vždy jiný kód, což mi přijde trochu jako hovadina ale dobře, zkuste zjistit jak se číslo mění. Chce to něco podle čeho by jsme mohli ty kódy generovat aby jste je neměl jen všechny naklikané v kódu, pro každou teplotu jeden (což by taky šlo). Vyp/zap si taky vyřešíte podle kódů. Pak se dá podle protokolu ve kterém IR mluví napsat odesílání kódů.

    #9076
    Profilový obrázekdarira
    Účastník
    #9077
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Dobrý den.Nejsou mi jasné ty kódy ovladače.V příloze posílám kódy získané megou přez ir přijímač.Je to postupně z 18,19,20,21,22 čili pořád směrem nahoru.Neřekl bych že se kód opakuje.Nebo ano?Musí se používat celá řada čísel?Děkuji za ujasnění

    Attachments:
    1. kody-ovladače.txt
    #9079
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Bohužel nejsem schopen dostat z ovladače klimatizace kód v tomto tvaru 0xFDD827.Ten pak stačí v kódu programu?
    Tento se mi daří získat pouze z ovladače na settopbox.Vše je zjištěno přes IRrecvDumpV2.

    #9080
    Profilový obrázekVojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Zkusme něco jiného, například tuhle knihovnu: https://learn.adafruit.com/using-an-infrared-library/hardware-needed, ta vypisuje i kód ve formáru co by jsme chtěli.

    #9087
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Moc děkuji pane Vosáhlo.Tady je výsledek.Co stoho je k použití?Viz příloha
    V čem jsem to měl spustit v IRrecvDumpV2?
    Děkuji za pomoc

    Attachments:
    1. kod-1.txt
    #9089
    Profilový obrázekPulec
    Účastník

    Omlouvám se ale nějak blbne odesílání zpráv.

    Attachments:
    1. kod-2.txt
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 40)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.