Close

Plochy kabel + konektory

Úvodní stránka Fórum Hardware Arduino Plochy kabel + konektory

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel darira a poslední změna proběhla před 7 roky a 4 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #9306
    dusanmsk
    Účastník

    Ahoj,

    chcel by som nejak „pevnejsie“ a zaroven rozoberatelne spojit arduino mega s rele boardom (http://www.ebay.com/itm/111851982752), takze nechcem pouzit dupont.

    Potrebujem vyviest 2×16 DO + 5V + GND, na co sa uplne idealne hodi ten zdvojeny konektor na kratsej hrane megy (22-53). Rad by som to spojil plochym kablom.
    Nema niekto odskusane nejake konektory k plochemu kablu, co pasuju na megu a sli by na toto pouzit?

    Diky

    #9317
    Vojtěch Vosáhlo
    Účastník

    Asi bych vzal něco jako starý konektor z IDE kabelů, ale je to blízko dupontu tak nevím jak vám to sedne… Nový konektor jsem nepoužíval, jen ten z IDE kabelu a ten drží na fest. Z nabídky eshopů asi něco takového https://www.gme.cz/konektor-pfl26

    #9336
    dusanmsk
    Účastník

    Rozhodol som sa, ze pouzijem takyto header a malinky kusok plosnaku (2 rady dier), kam pripajkujem ako konektor tak plochy kabel. Asi najspolahlivejsie riesenie za minimum penazi a prace.

    #9337
    darira
    Účastník

    Ten header jsem si taky napájel. U namáhaných kabelů, se kterými se častěji hýbalo mě to na některých pinech odpadlo. Radím to po napájení zapatlat tavným lepidlem a přes to dát smršťovačku. Ten nacvakávací konektror je lepší, bohužel se dá sehnat jen s omezenými počty pinů (2×18 jsem zatím nesehnal). Pro LCD je ten 2×20 super a lze nasadit i na MEGU (krajní piny na každé straně budou přesahovat).

    Attachments:
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.