Close

připojení 1F motoru 600W

Úvodní stránka Fórum Hardware Motory připojení 1F motoru 600W

Označeno štítky: , , ,

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #5877
    zz2012
    Účastník

    Ahoj, potřebuji ovládat výkon zahradního čerpadla. Nyní to dělám ručně pomocí regulátoru ot. na vrtačku (tuším, že od Flajzara za cca 200,-Kč), ale potřeboval bych to zautomatizovat s pomocí Arduina. Mechanický převod mezi modelářským servem z aruina a potenciometrem na regulátoru mi připadá poněkud těžkopádný. 🙂
    Existuje PLS jiné lepší řešení?? Dík ZZ

    #5878
    posjirka
    Účastník

    Doporučuji podívat se sem:
    http://www.instructables.com/id/Arduino-controlled-light-dimmer-The-circuit/?ALLSTEPS

    Samotný princip a řešení složité není, ale bez elektro vzdělání bych se do toho nepouštěl. Nejde ani tak o tvurce jako spíš o děti nebo nezasvěcěné, kteří nevhodnou manipulaci mohou přijít i o život .

    Za sebe bych spíš amatérské řešení viděl jako max. spínání pomocí bezdrátových zásuvek na 433Mhz. Je to bezpečné a člověk nepříjde do styku ze sítovým napětím.

    #5889
    zz2012
    Účastník

    Dík za tip. Právě i kvůli bezpečnosti jsem se ptal. Jedná se o čerpadlo = voda … a ač je vše opticky oddělené, nevím jestli se mi do toho chce. Možná to skončí obyčejnou „vratkou“ vody spínanou 12V ventilem místo regulace otáček.
    Dík.

    #5890
    posjirka
    Účastník

    to je určitě super přístup i řešení. Spínání pomocí arduina není až tak problém a jen si koupíš zásuvku spínanou na 433MHz (cca 150-200kč) + vysílač (cca 25-50kč) a pak použiješ knihovnu RC switch.
    https://github.com/sui77/rc-switch

    jednoduché, dá se s tím kouzlit ve stylu, měření výšky hladiny v jezírku, časové spínání (nebo přes internet) atd.

    Jestli se chceš pustit do něčeho co má smysl postupuj po malých krůčcích a postupně to skládej. Vždy si dej takový úkol na kterém víš co děláš nebo jak má dopadnout a pak zjistíš že je to vlastně vcelku jednouché …. nu hodně štěstí a bastlení zdar

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.