Close

Připojení k wifi

Úvodní stránka Fórum Vaše projekty Arduino Připojení k wifi

  • Toto téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Aleš a poslední změna proběhla před 7 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #10564
    ZdenekB
    Účastník

    Dobrý den, mám arduino Uno rev 3 pořídil jsem si ESP8266 Adaptér pro ESP-01 Modul 3,3 V 5V Arduino Kompatibilní a pak ještě Internet věcí je tady! TCP/IP WIFI ESP8266
    a řeším jak to připojit k domácí wifi hledal jsem po netu naky návody, ale nic jsem úspěšně nenašel. Poradí mi někdo jaky program tam nahrát a případně jak to má být zapojené? A zároveň jestli je tam potřeba ten modul na usměrnění napětí na 3V?
    Děkuji

    #10565
    ArduXPP
    Účastník

    Návod je třeba zde : http://www.instructables.com/id/Getting-Started-With-the-ESP8266-ESP-01/?ALLSTEPS

    ale váš modul esp8266 je verze 05, která se dělá ve dvouch verzí , a jedná z nich je podoba esp8266 k verzi 01. Adapter který je na odkazu je určen k verzi 01.
    Adapter má už stabilizátor napětí, takže jde připojit k 5V a využít 5V logiku, protože modul je upravený i pro tento účel.

    Jinak je postup stejný, arduino uno – esp8266 s adapterem
    5V – VCC
    gnd – gnd
    RX – TX
    TX – RX

    #10568
    Luke_CZ
    Účastník

    Jen pro ujasnění, 5V logiku sice ESP8266 zvládne, ovšem pouze díky tomu, že má ochranu na vstupech. Obecně bych 5V logiku pro ESP8266 nepoužíval.

    L.

    #10570
    ZdenekB
    Účastník

    Dobrý den, tak jsem o tom dělal celý den a výsledek je 0. Prostě nevím jak to zprovoznit.
    Jak to zapojit na desce a jak by měl vypadat program a případně jaké knihovny jsou potřeba? Děkuji za odpověď

    #10571
    Dreamer
    Účastník

    A jaké máte zkušenosti? Používáte Arduino IDE? Používáte nějakou desku Arduino? Pro začátek by se ještě určitě hodil převodník třeba tento:
    http://www.ebay.com/itm/FT232RL-3-3V-5-5V-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Adapter-Module-for-Arduino-Mini-Port-/381374421597?hash=item58cbafda5d:g:jk8AAOSwrklVMjIp
    Moduly je možné poučívat ve dvou režimech.
    1 – samostatný modul s vlastním vytvořeným programem
    2 – ve spojení s Arduinem ovládat modul AT příkazy.
    (Jsou i další možnosti (LUA) ale s těmi jsem se nezabýval a pro začátek určitě nejsou nejvhodnější). Koukněte také do jiných vláken kde se probíral ESP8266.

    #10572
    ZdenekB
    Účastník

    Dobrý den, mám Arduino Projekt Starter Kit UNO R3 Board 1602 LCD k tomu jsem dokoupil komponenty uvedené výše. Programuji sem tam v Deplhi ale nemám problém jednoduché věci v arduinu udělat. Cíl mého projektu je mít arduino co bude měřit teplotu na více místech v domě a následně jí bude zobrazovat na www stránce kde bude možno zapnou vypnout další komponenty. Bohužel nejsem schopnej zprovoznit ten wifi modul a ani ověřit v čem by mohl být problém proč to nespolupracuje. Proto hledám pomoc tady.
    Měla by to být tedy variant číslo 2

    #10573
    Dreamer
    Účastník

    V prvé řadě zkuste zjistit jestli tedy vůbec je v modulu firmware který bude odpovídat na AT příkazy. Na to by byl ideální ten převodník jak jsem psal výše. Ale možná bude nejjednoduší z UNO vyndat vlastní ATmegu a používat jej na místo převodníku. Propojit 3,3V, GND a TX na TX, RX na RX – v tomto případě ne křížem. V IDE spustit serial monitor a na různých rychlostech zkusit pomocí AT jestli modul vůbec komunikuje komunikuje. Ale jinak je to v podstatě takové drbání levou rukou za pravým uchem. ESP8266 má v sobě výkonější chip než UNO a přijde mi jednoduší programovat přímo ESP než řešit ještě komunikaci s UNO. Dá se programovat přímo z IDE. Pro první pokusy by asi byl lepší třeba WEMOS D1 mini. Jde připojit přímo k USB portu.

    #10575
    Aleš
    Účastník

    Kupte toto:
    http://arduino-shop.cz/arduino/947-arduino-usb-ttl-prevodnik-1423599442.html
    a do ESP nahrajte firmware podle stránek
    http://xanadu.khnet.info/esp8266.php
    Jinak to nerozchodíte. V nových ESP8266 bývá v poslední době nahrané cokoliv, jenom ne použitelný firmware.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.