Close

RFID

Označeno štítky: , ,

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel cokoliw a poslední změna proběhla před 7 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #9749
    cokoliw
    Účastník

    Ahoj všem,
    hraju si zrovna se RFID čtečkama, mám dvě (MF522 a RDM6300). Chtěl jsem je použít na čtení čipů, které už požíváme ve firmě (odemykání dveří, externí dodavatel). Ani jedna z těchto čteček čip nepřečte. Zřejmě pracují na jiných frekvencích, tak by mě zajímalo, jestli existuje nějaký způsob, jak přes Arduino přečíst tento čip, nebo jak zjistit jaký HW (reader) potřebuju pro přečtení tohodle čipu. Zkoušel jsem ten čip otevřít, ale nenašel jsem nic co by mi pomohlo.

    Attachments:
    #9752
    BlindP
    Účastník

    Ahoj, stačí použít osciloskop
    https://www.youtube.com/watch?v=KDePJKx8inw
    nebo si postavit tohle http://www.proxmark.org/ a nebo se v práci zeptat. 😀

    #9753
    cokoliw
    Účastník

    No díky za tip, ale osciloskop k dispozici zrovna nemám, i když proxmark vypadá jako celkem zajímavé řešení 🙂 Nicméně podařilo se mi kontaktovat výrobce. Čip prý funguje jako dálkový vysílač (433MHz) a bezkontaktní čip (EM 125kHz). Takže k arduinu budu muset připojit moduly dva. RDM6300 – pro vyvolání vysílače v čipu a XD-RF-5V pro přečtení výsledku z vysílače. Jestli se pletu, opravte mě, ale mezitím objednávám XD-RF-5V.

    #9754
    BlindP
    Účastník
    #9755
    cokoliw
    Účastník

    Myslíš to fotku kterou jsem vložil? https://newcdn-715537.c.cdn77.org/wp-content/uploads/unnamed.jpg
    Já bych taky řek že je to jen pasivní čip, baterii to určitě nemá, to by musela být úplně miniaturní. Já se v tomhle zatím moc nevyznám, je možný že by ta klíčenka umělá přijmout energii na těch 125khz a na 433Mhz vyslat odpověď? Moc díky za odpověď!

    Edit.: Ok, moje chyba, to co mám na mysli já je doopravdy jen pasivní čip. A to co mi poslal výrobce, bylo zřejmě nedorozumění. Takže mám pořád pasivní čip, který běží buď na frekvenci 125khz a nejde mi přečíst nebo na jiné frekvenci, neznámo jaké.

    #10039
    cokoliw
    Účastník

    Ahoj,

    tak se ukázalo, že tím jak jsem RFID čip otevřel abych se podíval co je zač, tak jsem ho tím zničil a proto, i přesto, že to do té doby fungoval dobře, nebylo možné ho načíst. Jiný čip funguje jak má. Moje chyba, díky 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.