Close

hcdady

Vytvořené odpovědi

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • odpověď na: Stabilizátor napětí #10974
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, děkuji za echo se stabilizátorem. A jeden dotaz, jsem v elektrice sláb, ale ten referenční zdroj to je co? Zkoušel jsem to najít sám, jenže to je na mě dost složitý. Neexistuje taky nějaký plošňák na 24V abych se to nemusel učit. Že bych to koupil, a nebo kdyby to nebylo složitý i spájel. :-). Za radu díky.

    odpověď na: Čidlo tlaku #10563
    hcdady
    Účastník

    Zdravím, jen ještě takový asi hloupý dotaz, když použiji variantu s odporem http://circuits4you.com/2016/05/13/arduino-4-20mamp-current-loop/, která funguje super. Cos se stane s arduinem když shoří odpor? to ho odpálím , a nebo mu ten proud 24 mA nic neudělá i když tam bude 24V.

    odpověď na: Due #10459
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, děkuji za pomoc a užitečné rady posjirkovi, chyba byla ve mě. Měl jsem špatně definované piny na tranzistoru. Jinak u toho obvodu jsem odpor R1 úplně zrušil a R2 jsem nechal 100, protože když jsem tam dat 100K tak tranzistor nespínal.
    Každopádně ještě jednou děkuji David

    odpověď na: Due #10420
    hcdady
    Účastník

    A po připojení 3,3V u optočlenu na pozici 1 se objeví na pozici 4 10V za par vteřin spadne na 5V, ale mezi r2 ,r3 a Q pořád nic není

    odpověď na: Due #10419
    hcdady
    Účastník

    tak jsem to přeměřil na pinu S1-3 jsou 3V na optočlenu 1) 1,1V, 2) gnd 4) 0,8 V, 5) 24V a mezi R2, R3, Q je 0V, já si myslím že ten optočlen vůbec nespíná. A ještě teda k tomu R2 tak myslíte že má být 100K

    odpověď na: Due #10413
    hcdady
    Účastník

    Tak jsem to sletoval a kupodivu nefunguje, jen takový technický dotaz u toho optočlenu jak je v něm kreslená ta světelná dioda to je asi součást toho optočlenu, že ? To jsem asi naletoval zbytečně. No nic vyměnil jsem ho za jiný, ale stejně nic. Jen se chci zeptat když je v cestě ten 470 rezistor tak mi to ovládací napětí srazí u optočlenu z 3,3V na 1,1V to stačí na sepnutí? A ještě jeden dotaz X1-1 a X2-1 jsou vlastně přes to VPP propojeni jestli to dobře chápu.
    Za odpověď děkuji.

    odpověď na: Due #10393
    hcdady
    Účastník

    Ještě takové ujasnění jsem fakt amatér v tomhle. Reaguji na doporučený odkaz od posjirky. V příloze přikládám schéma na které se ptám. Na konektor S1-3 přivedu PWM 3,3V z arrduina DUE, to VCC není potřeba ani zapojovat jestli to dobře chápu. U toho optočlenu 4N35M pin 3 a 6 nezapojuji. VPP je +24V a X1-2 je kostra připojená k ovládanému přístroji?

    A ještě jeden technický k tomu tranzistoru ta šrafovaná čára značí ty kovový záda s dírkou na šroubek a ty musí být také ukostřená?

    Teď když to po sobě čtu tak si uvědomuji, že v tomhle oboru jsem hrozná lama. Jestli někoho urážím, že neznám základy tak se dopředu omlouvám, ale kdyby měl někdo ochotu mě zkontrolovat budu rád.

    odpověď na: Due #10390
    hcdady
    Účastník

    Děkuji za radu, přiznám se že ten 4x mosfet jsem si objednal, ale jelikož přijde až za měsíc tak jsem se stavil do prodejny součástek, jste mě trochu vyprovokoval :-), z pájení strach nemám ale spíš z toho sestavení na nic zkusit to jde i přes nepájivé pole tak uvidíme.

    odpověď na: Due #10384
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, potřebuji ovládat hydrauliký elektroventil. Cívka je na stejnosměrných 24V a potřebuje necelé 3A. A musím říct, že uno si s tím mosfetem poradilo bezproblémově. Jenže jsem software trochu vylepšil použil dotykový display a unu už se nechtělo tak moc pracovat. Due moji modernizaci zvládá levou zadní, jenže já bohužel nezvládám přechod z 5 na 3,3v. A tak jsem si říkal, že nejsnažší cesta pro amatéra bude převodník. Všude je samý obrázek se zapojením, ale mě to nějak nefunguje. A pro vysvětleni ten mosfet jsem použil, protože to je hotový obvod který si koupím. Kdyby se prodával podobný obvod s bipolárním tranzistorem, rád si ho koupím. Ale navrhnout ho sám to je pro mě vysoká dívčí.
    Každopádně za jakoukoliv radu děkuji, protože sem v koncích.

    odpověď na: Due #10380
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, tak mě dorazily převodníky sice ty samé co už mám, ale to nevadí. Chtěl bych se zeptat jestli s nimi někdo nemá zkušenosti. Zapojil jsem je takto LV – 3.3V, HV – 5V, GND -GND, LV1 – 3,3V, a na HV1 když nic nepřipojím tak to ukazuje 5, ale když připojím mosfet tak mě to ukazuje jen 2,5V, ale mosfet to samozřejmě nesepne.
    Nevíte náhodou co dělám špatně David

    typ mosfetu
    http://www.santy.cz/moduly-rele-c33/sa0269-i277/ (jen podotýkám, že sice píšou, že se dá ovládat 3,3V, ale podle mě to nejde, protože na unu to běží bez problémů ale na due ne a ne)

    odpověď na: Due #10254
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, děkuji za tip. Mám objednáno a uvidíme :-). David

    odpověď na: Čidlo tlaku #10174
    hcdady
    Účastník

    Zdravím, děkuji za pomoc, zřejmě jsem hledal špatně :-(. S tím odporem to vypadá velice jednoduše. A jen takový dotaz našel jsem u číňana tohle https://researchdesignlab.com/4-20ma-current-loop-receiver-rcv420.html . To je asi to co potřebuji že ano?
    Ještě jednou děkuji za pomoc.
    David

    odpověď na: měření doby mezi impulzy #4799
    hcdady
    Účastník

    Zdravím, tak ani po spoustu pokusů odrušení se mi to nějak nedaří a tak začínám přemýšlet o osciloskopu a chtěl bych se zeptat jestli něco takového
    http://www.dx.com/p/dso112-color-2-4-lcd-touch-screen-portable-2mhz-oscilloscope-without-battery-389066#.VhVd7nrtmko
    má vůbec smysl kupovat, protože jinak osciloskop já asi moc nevyužiji

    Za radu děkuji

    odpověď na: měření doby mezi impulzy #4798
    hcdady
    Účastník

    Zdravím tak po spoustech pokusů jen tak od boku co mi kdo poradil se mi to stále nepodařilo, začal jsem přemýšlet o osciloskopu a chtěl bych se zeptat myslíte, že něco takového
    http://www.dx.com/p/dso112-color-2-4-lcd-touch-screen-portable-2mhz-oscilloscope-without-battery-389066#.VhVd7nrtmko
    má vůbec smysl kupovat, protože já osciloskop moc nevyužiji
    Za radu děkuji

    odpověď na: měření doby mezi impulzy #3757
    hcdady
    Účastník

    Dobrý den, ještě jeden dotaz myslíte, že kdybych tam vložil dělič impulzů jako něco takového http://www.matt.pl/files/18857/MATT-ULT001-1107.1.0.0-PS4_EN.pdf,
    že by to pomohlo.¨
    Za pomoc děkuji David

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 20)